Ramazan Bayram Tebriği

‎بِاسْمِه۪ وَاِنْ مِنْ شَيْءٍ اِلَّا يُسَبِّحُ بِحَمْدِه۪

‎اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَةُ اللّٰهِ وَ بَرَكَاتُهُ بِعَدَدِ حَاصِلِ ضَرْبِ عَاشِرَاتِ دَقَائِقِ لَيْلَةِ الْقَدْرِ ف۪ى حُرُوفِ الْقُرْاٰنِ

Aziz, sıddık kardeşlerim!

Evvelâ:

Bütün ruh u canımla mübarek Ramazanınızı tebrik ederim. Ve o mübarek şehirde ettiğiniz duaların, Cenab-ı Hak yanında makbul olmasını Erhamürrâhimîn’den niyaz ederim.

Sâniyen:

Bu seneki Ramazan-ı Şerif hem Âlem-i İslâm için, hem Risale-i Nur şakirdleri için gayet ehemmiyetli ve pek çok kıymetlidir. Risale-i Nur şakirdlerinin iştirak-i a’mal-i uhreviye düstur-u esasiyeleri sırrınca, herbirisinin kazandığı mikdar, her bir kardeşlerine aynı mikdar defter-i a’maline geçmesi o düsturun ve rahmet-i İlahiyenin muktezası olmak haysiyetiyle, Risale-i Nur dairesine sıdk ve ihlas ile girenlerin kazançları pek azîm ve küllîdir. Herbiri, binler hisse alır. İnşâallah emval-i dünyeviyenin iştiraki gibi inkısam ve tecezzi etmeden herbirisine aynı amel defterine geçmesi; bir adamın getirdiği bir lâmba, binler âyinelerin herbirisine aynı lâmba inkısam etmeden girmesi gibidir. Demek Risale-i Nur’un sadık şakirdlerinden birisi, Leyle-i Kadr’in hakikatını ve Ramazan’ın yüksek mertebesini kazansa, umum hakikî sadık şakirdler sahib ve hissedar olmak, vüs’at-i rahmet-i İlahiyeden çok kuvvetli ümidvarız.
        Kastamonu Lâhikası – 94

Muazzez Üstadımızın temenni ve dualarına binler aminlerle iştirak ediyoruz.
        Cenab-ı Hak’tan bu mübarek Ramazan ayında okunan Kur’anlar ve edilen dualar ve mübarek geceler hürmetine memleketimizi ve alem-i islam’ı her türlü musibetten, bela ve vebadan muhafaza buyurmasını yalvarıyoruz. Ve bilhassa insanlık düşmanı Siyonist İsrail’in masum Filistin halkına yaptığı zulümlerin ve Doğu Türkistan’da yaşanan soykırımın durması temenni eder, bu bayramın sürurunu, hakikî ve geniş ve umumî sürura mukaddeme ve vesile eylemesini Rahmet-i İlahiyeden niyaz ederiz.

Hizmet Vakfı

Etiketler: , ,