Hakkımızda

Vakfımız, 1973 yılında Kuran-ı Kerim neşri için Cumhuriyet döneminde kurulmuş ilk özel vakıftır. Kaliteli baskı ve ciltle Kur’ân-ı Kerimler başta olmak üzere çeşitli yabancı dil mealler ve Arapça, Almanca, Fransızca, Rusça, Kazakça, Özbekçe, Kırgızca, Uygurca, Çince, Yunanca, Kürtçe tercüme eserler neşretmekteyiz. Kuşe Kâğıda baskılı Deri Mushaf yayıncılığında kaliteli ürün çığırını en yukarıya taşımakla beraber deri ciltli, Lüks Mushaf üretimine öncülük ve rehberlik yapmıştır.

Deri ciltli Orta Boy ve Rahle Boy Klasik Kutulu ve Lüks Kutulu ürünlerimiz Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna, Katar ve Dubai Emirlikleri, Arnavutluk gibi ülkelerin devlet başkanlarına ve devlet büyüklerine hediye edildiği gibi; Diyanet İşleri Başkanlığı’mızca Rahle Boy Lüks Kutulu ürünümüz 350 adet basılıp Türkiye’yi ziyarete gelen misafir devlet büyüklerine, büyük elçilerine ve temsilcilerine Başbakanımız ve Dış İşleri Bakanımız tarafından hediye edilmiştir. Amerikan Devlet Başkanı Barak Hüseyin Obama ülkemizi ziyaret ettiği zaman, Deri ciltli ürünlerimizin kalitesi İstanbul Müftülüğü marifeti ile Amerikan Başkanı’na hediye edilmeye layık görülmüş. Bu ürünümüz, diğer ürünlerimizle beraber www.envarnesriyat.com adresinden ziyaret edilip, görülebilir.

Yabancı dil meal olarak Bulgaristan Baş Müftülüğü makamının bizzat beyanı ile en muteber Bulgarca meali, son Osmanlı Hattatı Hattat Hamid Aytaç (el-Âmidî) ’nin şaheseri sayılan, Osmanlı nesih hat sanatının son yadigârı kabul edilen Tevafuklu Mushafımızla birlikte 2009 yılında neşrettik. Ayrıca Afrika ülkelerinden Mali’de kullanılan Çeçova lisanında yine muteber bir meal çalışmasını da bastık.

Bunların dışında Orta Asya Türk devletleri başta olmak üzere yakın temas etiğimiz ülkelerin dillerine dönük Tefsir Tercümesi çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Bu güne kadar İngilizce 1, Özbekçe 4, Almanca 8, Kazakça 1, Rusça 12, Fransızca 2, Kırgızca 3 eser, Kurmanci Kürtçesi ile 7 küçük eser ve Arapça 7 olmak üzere basılı toplam tercüme eser sayısı 45 tir. 24 adet Uygurca tercümemizin yanında Çince tercümelerimizde tashih ve düzenleme çalışması yapılmaktadır.

Çok yakında Arapça (biri 800 sayfalık sert kapak, biri karton kapak) 2 eser, Kürtçe 3, Fransızca 1, Rusça 5 (biri Set kapak Ciltli) ve Uygurca 3 kitabın baskısını yapmaya hazırlanıyoruz. Tercüme eserlerin dillerinin kullanıldığı bölge ve ülkelerde okuyan talebeler ve ticaretle uğraşan tüccarlar eliyle kitapların dağıtım ve tanıtımlarını temin etmekteyiz.Ayrıca tanıtım ve bilgilendirme faaliyeti olarak dünyanın en kapsamlı kitap fuarı olan Frankfurt Kitap Fuarına iştirak ediyoruz. 10 yıldır iştirak ettiğimiz bu fuarda binlerce kitap ve broşür dağıttık.

Her Fuar süresince en az üçyüz kişi ile birebir yüz yüze görüşme ve bilgilendirmeler yapıldı. Bu fuarda ziyaretçilerimize Almanca, İngilizce, Rusça, Fransızca, Yunanca, Arapça ve Türkçe dilleriyle hizmet veriyoruz. Ayrıca Abudabi, Sharjah, Doha, Bahreyn, Umman, Odessa, Riga, Londra, Pekin, Filipinler ,Kuala Lumpur Uluslararası Kitap fuarlarına düzenli olarak katılıyoruz. Bu seneki fuar faaliyetlerimiz içinde Mexico City , Filipinler ve Kiev Uluslararası Kitap Faurlarına katılım müracaatımızı yaptık.

Vakfımız 1979 yılında kurulan Envar Neşriyat A.Ş.’yi 2015 yılında bünyesine katarak tüm yayıncılık faaliyetlerini bu şirketi üzerinden yürütmeye başlamıştır.