Malezya Kitap Fuarındayız

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da 39. su yapılan uluslarası kitap fuarına Hizmet Vakfı, İngilizce, Malayca, İndonezca ve Arapça tercüme Risale-i Nurlar ve tevafuklu Mushafları ile fuara 3.kez katıldı.

29 Mart-7 Nisan tarihleri arasında 10 gün sürecek olan fuar, kitap sevdalılarına kapılarını açtı.

Yaklaşık 2 milyon ziyaretçinin beklendiği fuar, çeşitli ülkelerden 300’den fazla yayıncının iştirak ettiği Uzakdoğu’nun en kapsamlı kitap fuarlarının başında geliyor.

Hizmet Vakfı Envar Neşriyat, Tevafuklu Kur’ân-ı kerim ve Risale-i Nur  yoğun ilgi görüyor,

Risale-i Nur Külliyatının çeşitli dillere tercümeleri de stantta yer almakta ve çok yoğun talep ve ilgi görüyor. Geçen sene gelip Risale-i Nur ile tanışanlar, kitapları okuduktan sonra hamiyet-i islamiyenin uyanıp acaba dinimiz için neler yapabiliriz diyerek bir taharriye girdiklerini söylediler. Risalelerin verdiği intibah ile say u gayret ettiklerini ifade ettiler.

Hizmet vakfının tercüme Risale-i Nur eserlerinden başka yayın listesinde önemli yer tutan Hamid Aytaç Hatlı hüsn-ü hat Tevafuklu Mushaflarda çok beğenildi. Götürülen Mushaflar daha fuarın ilk günü çok fazla beğeni aldı. Özellikle deri ciltli özel baskılı kaliteli Mushaflar ziyaretçilerce çok takdirle karşılandı.

Malezya İslami Müzesinde sergilenen Osmanlı Hattatlarının yazdığı hüsn-ü hatlı Kur’anlar ve gelen yoğun ilgi işaret ediyor ki, tevafuklu Kur’anlara Malezya’da ve bu bölgede çok ihtiyaç var. Tevafuk bizim şiarımız olduğunu da isbat ediyor.

kaynak: www.hizmetvakfi.org

Tarih: 01 Nisan 2019