Kur’ân Ve Risale-i Nur Hâdimlerinden Mahmud İşgören Ağabey Vefat etti.

إنا لله و إنا إليه راجعون

Tahirî Mutlu Ağabeyin yanında kalan ve yetişenlerden Mahmud İşgören Ağabey, 8 Aralık 2023 Cuma sabahı, namaz vakti, Rahmet-i Rahmana emanetini teslim etmiştir.

Cenab-ı Hak’tan Merhum Ağabeyimizin ruhuna rahmetler ve nurlar indirmesini ve kabrinin bir medrese olmasını ve kıyamete kadar hakaik-ı Kur’âniye ve imaniye ile  meşgul olmasını niyaz ediyoruz.

Mahmud Ağabey, Hatay’ın Hassa ilçesi Deliçay köyünde doğdu. Kur’ânî hizmetlerin hadimi, saiki, müsebbibi ve hamisi olarak bir ömür geçirdi. 69 yıllık hayatının 54 senesini Risale-i Nur ve Kur’ân hizmetleri etrafında ve içinde geçirdi. Hizmetlerle tâ lise hayatında tanıştı. İstanbul’a gelmesi ile 1972 – 73 yılında Tahirî Mutlu Ağabeyin yanında ve hizmetinde vefatına kadar bulundu. O yıllarda Vakfın kuruluşu, Tevafuklu Kur’ân’ın tab’ı gibi hizmetlerde hep ilk saftaki Ağabeylerle beraber oldu. Tahirî Ağabeyin vefatından sonra Hüsnü Bayram Ağabeyin teşviki ile lise ve üniversite genç talebe hizmetlerine yöneldi. 90’lardan sonraki süreçte Seyyid Salih Ağabeyin destek ve teşvikleri ile Türkî cumhuriyetlerden getirilen talebelere sahip çıktı. Beraber hizmet ettiği arkadaşlarını sürekli bir anne şefkati ile takip ederdi. Yurtiçi ve yurtdışında teşvikleri ile Kur’âna ve imana hâdim pek çok talebe yetişti. Vesile olduğu yüzlerce gencimiz, Kur’ân nurlarının hasbi talebesi ve naşiri oldular.

Rahmet-i İlahiyeden ümidimiz, merhum Ağabeyimizin, hizmetleri ziyaret için gittiği bir yurtdışı seyahatinden avdet etmiş olduğu gecenin sabahında hem medresede hem de cuma günü sabahında vefat etmesi ile hem ona ve hizmet-i Kur’âniye ve imaniyeye büyük bereketlere ve müjdelere vesile olacağıdır. Ruhu için el-Fâtiha

Hizmet Vakfı

Etiketler: , ,